Huis van Eemnes in AV&entertainment magazine

Het huis van Eemnes, de nieuwe duurzame gemeenschapsvoorziening voor de inwoners van de stad Eemnes, gelegen in de provincie Utrecht. In juli 2018 startte de bouw van dit project en op zaterdag 25 januari dit jaar opende het huis van Eemnes officieel haar deuren. De recensies zijn lovend. Inwoners van Eemnes hebben een tweede huis en gaan op deze prachtige locatie echt even een avondje uit. Bij de trekpleister van de stad is ruimte voor educatie, informatie, sport, cultuur, recreatie, welzijn en participatie. Het Huis van Eemnes beschikt namelijk over een bibliotheek, diverse sportzalen, multifunctionele zalen, een theater en een horecagelegenheid. Mensen ontmoeten en verbinden, relaties aangaan en verbeteren, kennis maken en kennis opdoen; door het brede aanbod is dit allemaal mogelijk in het Huis van Eemnes.

Een belangrijk onderdeel van het Huis van Eemnes is een multifunctionele theaterzaal. Met een totale oppervlakte van 370m2 is er ruimte voor 240 zitplekken. De theaterzaal is multifunctioneel doordat de zaal beschikt over een uitschuifbare tribune. Hierdoor kan de zaal worden opgesplitst in twee gelijke delen. Naast theatervoorstellingen, muziekuitvoeringen en filmavonden is de ruimte geschikt voor bijeenkomsten, grote vergadergroepen en feesten en partijen. Kortom, het woord multifunctioneel kan hier met recht aan worden toegevoegd!

Rolight heeft de theater technische installatie voor het Huis van Eemnes uitgewerkt waarmee de zaal vele jaren zal kunnen presenteren op het hoogst mogelijke technische niveau.


Allereerst is de zaal voorzien van theaterspots van het merk Infinity Signature. Deze profielspot blinkt uit op het gebied kleurweergave. De spot heeft een hoge output en levert een prachtig egaal lichtbeeld. Deze theaterspots worden aangestuurd door de Lightshark, de lichtstuurtafel van Work. Deze innovatieve stuurtafel met duidelijke intuïtieve interface wordt draadloos verbonden met een tablet. Op deze manier beschikt het Huis van Eemnes over een grafische interface die op alle posities in de zaal te gebruiken is, maar ook op de regietafel zelf. Naast lichtsturing en licht heeft Rolight ook de audio-installatie verzorgt. Hiervoor zijn de luidsprekers, versterkers en processoren van Nexo gebruikt. De audio installatie is optimaal op elkaar afgestemd zodat deze, evenals de zaal, multifunctioneel inzetbaar is. Zo is het mogelijk om fluisterzachte achtergrond muziek perfect af te spelen, maar ook harde feestmuziek optimaal tot zijn recht te laten komen. De audio wordt bedient door middel van een mengpaneel van Allen and heath. Er is gekozen voor een SQ5 om ervoor te zorgen dat het geluid goed gehoord en gemixt kan worden. De opsplitsing van de zaal in twee individuele zalen wordt door het geluidsysteem ondersteund. In de mengtafel zijn presets gemaakt voor beide opstellingen. Er zijn twee gebruiksvriendelijke rack mixers geleverd waarbij iedereen zonder verstand van geluidstechniek de muziek en een microfoon kan bedienen in beide ruimtes.

Naast het leveren van technische producten heeft Rolight ook meegedacht over de inrichting van de zaal om zo een multifunctionele en flexibele zaal te creëren. Uitgangspunt was dat de zaal opgesplitst moest kunnen worden in twee zalen en dat de tribune kon verdwijnen achter de doeken. Hiervoor is een ingenieus railsysteem met bijbehorende theaterdoeken geleverd. In een deel van de zaal zijn TS100 rails onder de aanwezige flamco rails gemonteerd. Er is een dubbele U-vorm, waarbij de oversteek wordt voorzien van twee handmatige wissels.

Op deze prachtige sfeervolle locatie met mogelijkheden voor jong en oud zal de trekpleister van de stad de komende jaren op het hoogst mogelijke technische niveau kunnen presteren.

Bekijk dit artikel in AV&entertainment magazine

Wil je weten wat ons projectenteam voor jouw kan betekenen? Neem dan contact met ons op.