Mediacollege Amsterdam

Afgelopen week waren we te vinden bij het Mediacollege in Amsterdam. Het Mediacollege biedt mbo-opleidingen op het gebied van onder andere theater- en evenemententechniek. Rolight mocht hier 7 grandMA3 Tour Packs met een Command Wing XT leveren. Bij levering hebben wij een paar vragen gesteld aan Han en Manuel, beide werkzaam op deze school.


Kun je kort iets vertellen over het Mediacollege? Wie zijn jullie en wat doen jullie?
Han: Het Mediacollege is een MBO. Wij geven onderwijs aan studenten die in de praktijk gaan werken. Eén opleiding hiervan is Podium en Evenemententechniek, dit is waar ik thuis hoor, het bruist hier van technische studenten.

Waarom is de keuze gevallen op de grandMA3?
Er is voor grandMA gekozen omdat zowel de hardware als software goed aansluit. Het grote voordeel is dat de software ook in een online omgeving gebruikt kan worden. Zo kunnen studenten ook thuis oefenen met bijvoorbeeld configureren. Zodra ze op school komen kunnen ze het ter plaatse afmaken op de hardware. Er is voor de grandMA3 Tour Pack + Command Wing XT gekozen omdat deze tafel erg handzaam is en veilig opgeborgen kan worden. Hierdoor hoeven we niet met nog meer randapparatuur te slepen. Zo deden we dat tot nu toe wel met de oude lichttafels. Manuel vult aan: ‘’Er is gekozen voor grandMA3 zodat we klaar zijn voor de toekomst’’.

Waar gaan jullie de stuurtafels voor gebruiken?
De stuurtafels worden gebruikt door studenten om te oefenen. Studenten moeten leren werken met lichttafels. Ze moeten alles leren over het programmeren en bedienen. Afhankelijk van het niveau gaan ze hiermee verder of niet, maar in basis moeten ze het licht overal aan kunnen zetten. En daar heb je een lichttafel voor nodig!

Kunnen jullie wat meer vertellen over het contact met Rolight?
Hebben jullie dit als prettig ervaren?
Han: Ik heb het contact met Rolight als prettig en fijn ervaren. Er werd elke keer even overlegd, hierdoor ging het allemaal erg snel. Dat vind ik heel fijn. De andere contacten komen voornamelijk vanuit vakdocenten die Rolight al kenden door hun vorige werk. Voor hen was Rolight een contact die ze meenamen.

Bij Rolight kregen we het gevoel dat we niet alleen een verkoopdeal gesloten hebben, maar dat we ook wat aan elkaar hebben op technisch- en supportniveau. Want wij hebben soms nog wel eens vragen. Dan is het fijn om een partner te hebben die weet waar het over gaat.
Manuel: ‘’Ik ken Erik van vroeger uit de ‘’Vista tijd’’. Rolight levert altijd goede service en houdt goed contact’’.

Wij willen Mediacollege Amsterdam bedanken voor het vertrouwen in Rolight en wensen de studenten veel leerzame uren toe met deze fantastische stuurtafels.