Musis
Sacrum
Arnhem

  • Opdrachtgever: Musis Sacrum Arnhem
  • Project: Dimmerinstallatie
Scroll
  • Dimmerinstallatie

De klassieke concertzaal Musis Sacrum in Arnhem is uitgebreid met een moderne extra zaal. De ambities van de zaal liggen hoog: Musis is één van de podia in Nederland waar op het hoogste niveau geprogrammeerd en gespeeld wordt.

Geen wonder, als je bedenkt dat het bekende Gelders Orkest er zijn thuisbasis heeft. Rolight was dan ook vereerd om voor de nieuwe zaal een state-of-the-art
dimmerinstallatie en DMX infrastructuur te mogen leveren. De SRS dimmers hebben naast een excellent storingsvrij dimmercircuit de mogelijkheid de spanning per kring te schakelen door middel van een relais. Dit maakt het ook mogelijk LED verlichting, moving-heads en andere niet-dimbare apparatuur van spanning te voorzien via dezelfde infrastructuur.

Voor de lichtsturing is gekozen om een netwerk backbone te leggen via glasvezel. Switches en nodes zijn o.a. van ELC. Rolight heeft een plan uitgewerkt om zowel de dimmerinstallatie als het netwerk volledig redundant uit te voeren. Hierdoor is de kans op uitval vrijwel nihil. Zelf als één component in de keten zou stoppen wordt het overgenomen door een ander. Onbezorgd genieten dus, zowel voor de concertgangers als voor de techniek.

Vorig project
Volgende project