Amphion Theater
Doetinchem

  • Zaallicht

  • Sturing

Al meer dan 50 jaar is Amphion in Doetinchem een cultureel baken, met twee theaterzalen die samen 1150 gasten verwelkomen. Naast deze zalen zijn er nog drie intieme theaterlocaties elders. Als het grootste theater in de Achterhoek biedt Amphion een gevarieerd programma, van cabaret tot dans, met ruimte voor zowel nationale als regionale talenten.

Recent heeft het Amphion-theater gekozen voor de betoverende sfeer van Moodspots voor hun kleine zaal, in samenwerking met Rolight Projecten en de vaste installateur. De WRGB1465 spots zijn zorgvuldig geplaatst als zaalverlichting, met een scala aan voordelen.

Deze energiezuinige LED-spots hebben veel gebruiksmogelijkheden. Denk hierbij aan een betere lichtspreiding en een flexibelere inzet door individuele controle over de spots. Met het handmatig variëren van de kleurtemperatuur van neutraal wit (4000 K) tot zeer warm wit (1400 K), wordt de sfeer in een ruimte onmiddellijk anders ervaren. Door het licht automatisch warmer te laten worden bij het dimmen, blijft het warme gevoel van dimmende gloeidraden behouden. Hierdoor is het mogelijk om de stemming en de sfeer van het publiek in de zaal te beïnvloeden. Met zijn vermogen om elke wittint en RGBW te creëren, biedt de Moodspot een ongekende vrijheid in lichtontwerp. Bovendien zorgt de perfecte, traploze dimmer curve voor een vloeiende en gelijkmatige overgang, zonder storende effecten.

Door deze unieke en veelzijdige gebruiksmogelijkheden is het logisch dat vele theaters kiezen voor de Moodspot als sfeervol en energiezuinig zaallicht. Theater de Maagd, HOFtheater Raalte, Theaters Tilburg en vele anderen gingen Amphion voor. Hiermee heeft Rolight Projecten bewezen dat LED-zaallicht niet ten koste gaat van sfeer, maar juist een sfeervolle, energiezuinige en duurzame oplossing biedt die gemakkelijk in gebruik is.

Bekijk onder dit bericht de foto’s van dit prachtige project.

Vorig project
Volgende project