Hogeschool Utrecht
Collegezaal

  • Infrastructuur

  • Armaturen

  • Constructie op maat

  • Veiligheid

Rolight heeft in samenwerking met Heuvelman zijn licht mogen laten vallen over de inrichting van één van de collegezalen in Hogeschool Utrecht.
Het was de wens van Hogeschool Utrecht om de registraties van hun colleges naar een hoger niveau te tillen. Door de gecombineerde expertise van Heuvelman (video) en Rolight (licht) kunnen de studenten vanaf nu genieten van professioneel opgenomen colleges.

Om het beoogde lichteffect te bereiken moest er een tegenlicht en een frontlicht geïnstalleerd worden. Het frontlicht is door middel van een stelstok vanaf de tribune in te stellen. Daarnaast kan het geheel via takels gehesen en naar beneden worden gelaten, om tijdens bijzondere evenementen nog meer techniek op hoogte te krijgen.

De uitdaging hier was dat, er in een relatief kleine ruimte, een truss van 14 meter breed zou moeten worden geïnstalleerd. Aangezien deze installatie zich boven het publiek bevindt is het gewicht van de gehele installatie zeer belangrijk.
Door middel van een ‘load-measurement monitor’ slaan de takels automatisch af wanneer het maximumgewicht wordt overschreden. Dit verzekert de veiligheid van alle toeschouwers in de zaal.

De bijbehorende DMX-aansluitingen en stroombekabeling worden via een knik-arm kabelbegeleider van Admiral geleid naar de LED-fresnellen van Chauvet.
De LED-armaturen zijn van kleur verwisselbaar en bijzonder geschikt voor camera opname vanwege hun perfecte wit-weergave, instelbare frequenties en magenta-groen correctie.

Voor het tegenlicht zijn er twee trussdelen aan de wand geplaatst met daaraan compacte moving head washes. Om de last van deze trussdelen verantwoord te verdelen over de wand zijn er door Rolight ‘op maat gemaakte’ wandbeugels ontwikkeld.

De aansturing van de installatie is gerealiseerd door Heuvelman. Zij hebben dit geïntegreerd in hun volledig geautomatiseerd AMX-systeem. Het projectenteam van Rolight is er trots op dat zij hun steentje hebben kunnen bijgedragen aan het opleiden van de leiders van de toekomst.

HU Auditorium Pandualaan1870(1)
Vorig project
Volgende project