Rosa
Spier Huis
Laren

  • Opdrachtgever: Rosa Spier Huis
  • Project: Totaalinrichting theaterzaal
Scroll
  • Infrastructuur

  • Netwerk

  • Sturing

  • armaturen

  • Zaallicht

Kunstenaars gaan niet met pensioen. Het Rosa Spierhuis in Laren is een woon- en werkplek voor oudere kunstenaars en wetenschappers. Het huis stimuleert haar bewoners hun vak te blijven uitoefenen, ook op hoge leeftijd. In 2019 is een complete nieuwbouw gerealiseerd. Hier wonen ouderen met een theater aan huis.

Dit volwaardige professionele theater is door Rolight volledig ingericht. In de zaal en boven het podium is in samenspraak met de architect een grid-constructie ontworpen.

Het uitgangspunt was dat het licht multifunctioneel moet zijn, maar dat er niet iedere dag omgehangen of gesteld moet worden. Het frontlicht bestaat daarom uit kleurende fresnellen met een vaste positie, aangevuld met Expolite SL700 bewegende spots voor speciaaltjes. Deze armaturen zijn voor dagelijks gebruik niet toegankelijk. Achterin de zaal hangen profielspots die wel makkelijk toegankelijk zijn. Op het podium hangt een uitgebalanceerde lichtset. De mix van statische en bewegende LED armaturen biedt alle mogelijke flexibiliteit. Ook alle theaterstoffering is door Rolight verzorgt.

Een uitgekiend railsysteem zorgt dat poten gebruikt kunnen worden om coulissen te vormen of juist niet, maar ook om opbergruimte voor de vleugels te creëren. Moodspots als zaallicht, blauwlicht op het zijtoneel, led strips langs de balkonranden en leuningen en een Christie video projector maken deze sfeervolle zaal helemaal af. Preset panelen op verschillende posities maken dat zonder lichtstuurtafel eenvoudig lichtstanden geactiveerd kunnen worden met de projector en projectiescherm daarin geïntegreerd.

Rosa Spier Huis-4030
Vorig project
Volgende project