Waterstaatskerk
Hengelo

  • Opdrachtgever: Waterstaatskerk Hengelo
  • Project: Moodspots
  • Zaallicht

  • Sturing

De protestantse gemeente Hengelo heeft haar activiteiten geclusterd en daarvoor een nieuwe kerk aangekocht. De Waterstaatskerk in het centrum van de stad is na een grondige renovatie het nieuwe hart van de gemeente. Rolight heeft hiervoor de verlichting onder handen mogen nemen.

De kerk moet multifunctioneel gebruikt kunnen worden. Reguliere, rouw en trouwdiensten moeten er plaats kunnen vinden maar ook concerten, lezingen of vergaderingen. Om dit te ondersteunen hebben we dynamische verlichting geplaatst die zich aanpast aan de wensen van het evenement.

Op een touchscreen kunnen de gewenste lichtstanden gekozen en aangepast worden. De toegepaste TDE Moodspots reageren door naar de ingestelde niveaus, kleurtemperatuur en kleuren te faden. Een speciaal voor de Waterstaatkerk ontwikkelde mix van standaardproducten en specials, vullen de ruimte met licht waarbij iedere lichtbron individueel gestuurd kan worden. Op deze manier is er altijd een passende verlichting mogelijk. Theatraal bij concerten, sfeervol en functioneel bij diensten met de mogelijkheid extra accenten te leggen op het podium of kleuren in het dak.

Waterstaatskerk-11
Vorig project
Volgende project