Theaters
Tilburg

  • Opdrachtgever: Van Gerwen installatie
  • Project: Inrichting grote zaal en Studio
  • Zaallicht

Deze prachtige theaterzaal is geopend in 1961. Dit maakt de conversie van conventioneel zaallicht naar moderne LED techniek gevoelig. Toch is Theaters Tilburg gevallen voor de charme van Moodspots. Deze spots verenigen vele voordelen van LED met de sfeer van klassieke gloeilampen. Rolight Projecten heeft zowel de schouwburg als de studio mogen ombouwen. In beide zalen zijn in totaal rond de 150 TW2000 & WD800 spots geplaatst als zaalverlichting.

Deze energiezuinige LED spots hebben veel gebruiksmogelijkheden. Denk hierbij aan een betere lichtspreiding en een flexibelere inzet door individuele controle over de spots. Met het handmatig variëren van de kleurtemperatuur van neutraal wit (4000 K) tot zeer warm wit (1400 K), wordt de sfeer in een ruimte onmiddellijk anders ervaren. Door het licht automatisch warmer te laten worden bij het dimmen, blijft het warme gevoel van dimmende gloeidraden behouden. Hierdoor is het mogelijk om de stemming en de sfeer van het publiek in de zaal te beïnvloeden. De spot is in staat om elke wittint te creëren en geeft daarmee een enorme vrijheid wanneer het gaat om een lichtontwerp. Daarnaast heeft de Moodspot een perfecte, traploze dimmer curve: vloeiend en gelijkmatig, zonder storende of zichtbare overgangen.

Door deze unieke en veelzijdige gebruiksmogelijkheden is het logisch dat vele theaters kiezen voor de Moodspot als sfeervol en energiezuinig zaallicht. Theater de Maagd, Hoftheater Raalte en vele anderen gingen Theaters Tilburg voor. Hiermee heeft Rolight Projecten bewezen dat LED zaallicht niet ten koste gaat van sfeer, maar juist een sfeervolle, energiezuinige en duurzame oplossing biedt die gemakkelijk in gebruik is.

Theaters Tilburg grote zaal -3911
Vorig project
Volgende project